Massatge Descontracturant

Massatge muscular profund per reduir contractures i relaxar les zones adolorides. Inclou estiraments miotensius, fase de relaxació general.

El massatge és una pràctica instintiva de l’esser humà, quan es produeix dolor, el primer impuls, és fregar la zona afectada. Amés, quan el dolor el pateix una altra persona, per exemple un nen, l’esser humà, sol modificar l’entonació i la inflexió de la veu, per aconseguir que la persona que el pateix, es tranquil·litzi.

Els animals, també utilitzen el massatge, encara que en el seu cas, ho fan generalment, llepant-se la zona afectada.

Se sap per experiència, que la pressió de la mà damunt d’una zona adolorida, calma el dolor i relaxa. Mitjançant aquesta experiència, de generació en generació i de cultura en cultura, es varen anar concretant diferents tècniques de massatge, fins el que en els nostres dies, es coneix com quiromassatge.

El quiromassatge, és un recull de moviments fets amb les mans en contacte del cos del pacient, aquests moviments, que són de diversos tipus: amassaments, percussions, friccions, buidats venosos, palmades, pessics, bombejos, sacsejades vertebrals, frecs, rodaments, estiraments miotensius, mobilitzacions, etc.

La intensitat amb que s'apliquen aquests moviments, determinen el tipus de massatge que es farà:

 -Quiromassatge de relaxació

Aquest massatge de moviments suaus, és el més adient per vèncer la fatiga muscular, el cansament físic i també l'estrès. Tanmateix resulta útil per tractar l'estrenyiment i els dolors menstruals.

Es pot usar també per l'eliminació de petites dolences musculars i òssies i/o petites contractures, fonamentalment les produïdes per defectes posturals. Així mateix aquesta intensitat sol ser l'adequada per ajudar a aprimar-se, per reafirmar teixits i millorar zones flàccides.

 -Quiromassatge esportiu

És un massatge de moviments intensos, amb el qual es poden reduir contractures importants i tractar petites molèsties produïdes al haver fet moviments inadequats, mals gestos o torçades articulars sense majors conseqüències.

A més, degut a la seva intensitat, és el massatge adequat per aquelles persones que practiquen esports i que tenen els grups musculars més treballats de lo habitual, encara que no tinguin contractures ni lesions, ja que el massatge suau, en aquests casos, solament serviria per relaxar-se.

 -Quiromassatge de recuperació del to i l'elasticitat muscular 

Com en anterior, és un massatge de moviments intensos, amb el qual es poden reduir contractures importants i tractar  malestars, l'ús combinat de mobilitzacions, permet recuperar el to muscular i l'elasticitat dels grups musculars que han estat poc treballats degut a causes diverses.

En els casos en que sigui necessari s'usaran també aparells que facilitin aquesta recuperació, com per exemple infrarojos, vibracions, tens, aplicació de fred, etc.

 A més dels efectes sobre la massa muscular, els massatges actuen també, de manera beneficiosa, sobre:

●La circulació sanguínia ●La circulació limfàtica ●El sistema nerviós ●El teixit muscular ●El teixit adipós ●El teixit ossi ●Els òrgans ●La pell ●La ment

Tots els massatges i tractaments els faig amb olis i cremes que preparo jo mateixa, a base d’olis vegetals de qualitat, i olis essencials terapèutics de cultiu ecològic. A més de tenir propietats curatives, són un plaer pels sentits.