Drenatge limfàtic

Què és?
És un tractament que regula el sistema limfàtic corporal.

  • Regulació de l’equilibri de líquids en l’organisme.
  • Ajuda en el procés d’eliminació metabòlica.
  • Afavoreix la resposta immunològica.


Què és el sistema limfàtic?
El sistema limfàtic es considera part del sistema circulatori i és un dels components principals del sistema immunitari del cos. Està format per una xarxa d’òrgans, ganglis, conductes i vasos pels quals circula la limfa, un líquid transparent i blanquinós que transporta alguns nutrients, especialment greixos, i distribueix els glòbuls blancs per l’organisme. Aquest líquid va des dels teixits fins al torrent sanguini. Aquest sistema funciona com un filtre de depuració excel·lent que atrapa bacteris i residus de l’organisme i, a més, exerceix un paper fonamental en la nutrició dels teixits.

Els beneficis del drenatge limfàtic
El drenatge limfàtic és un tipus de massatge molt suau que es fa amb moviments rítmics i que actua directament sobre el sistema limfàtic. Afavoreix l’eliminació de líquids al mateix temps que ajuda a mantenir el sistema immunitari i també activa la circulació i millora l’aspecte de la pell. Entre els beneficis del drenatge limfàtic trobem que ajuda a reduir els símptomes de cames inflades, millora els trastorns circulatoris i la retenció de líquids, actua eficaçment sobre la cel·lulitis i afavoreix la relaxació.
És un tractament que Incrementa la quantitat d’oxigen i sang als teixits, mobilitza les substàncies orgàniques (aigua, sals, etc.) i ens ajuda a reduir volum i pes. A més a més, optimitza les funcions del sistema immunològic (destrucció de gèrmens, fabricació de limfòcits) i produeix un augment de la sensació de benestar incrementant la circulació de l’energia corporal.