Shiatsu per a l'embaràs, part i post part

Aquest mètode de massatge ofereix a la mare i al nadó un suport
físics i emocional en tot el procés de l'embaràs, part i post part.

Una forma de viure amb consciència i salut el procés.

El Shiatsu és una teràpia manual d'origen japonès molt indicada per acompanyar el procés de l'embaràs, des del primer trimestre fins el moment del part, així com el període de post part.

El shiatsu és una eina bona i efectiva per a tothom per mantenir i promoure la salut i benestar. És més, durant l’embaràs i tot el seu procés ajuda a regular i a integrar els canvis, ajuda a despertar la consciència del cos i a connectar amb la seva saviesa, per la qual cosa es redueix la possible medicació. Ajuda a què el bebè agafi la posició fetal òptima de cara al naixement i obre un nou espai a on la mare i el fetus es poden comunicar i sentir-se mútuament, cosa que millora i enriqueix el contacte entre ells.

Aquesta tècnica es basa en un massatge suau al llarg dels meridians i punts específics repartits pel cos i també en una sèrie de mobilitzacions suaus. És molt beneficiós per la mare i pel fetus, aportant calma i una relaxació profunda. Després de nou mesos d’embaràs el moment del part pot ser una de les experiències més poderoses en la vida de la dona, així com una experiència crucial per al nadó! El Shiatsu, o massatge japonès, ofereix una manera de fomentar aquest procés natural del part d’una manera suau però molt eficaç.

Per a totes aquelles parelles que volen evitar l’ús de forts analgèsics durant el part, per les mares que han passat de les 40 setmanes i volen iniciar el part d’una forma natural, o les mares que estan nervioses, en tots aquests casos  i molts més, el Shiatsu es una eina de gran utilitat.

Preparació pel part amb la teva parella
Oferim sessions de preparació al part on, junt amb la teva parella, us ensenyem les diferents posicions per parir, l’ús de punts de Shiatsu (acupressió) i altres tècniques manuals per ajudar durant el procés del part.

L’acupressio per al part. L’acupressió es basa en els mateixos principis que l’acupuntura. Es tracta d’aplicar pressió en punts específics del cos. Durant el part, l'acupressió alleuja el dolor, proporciona més fluidesa en el procés de part i calma i centra la partera.

Exemples:
- La pressió durant les contraccions en els acu-punts de la zona lumbar i sacre ajuda a baixar la intensitat de les contraccions i a dilatar.
- Els forts dolors de part i el cansament es poden millorar mitjançant la combinació de dos punts de la mà i del peu.
- El pànic o la por es tracten treballant punts del palmell de la mà i de la planta del peu.

L’acupressió per al part és una tècnica no invasiva, segura, fàcil d’aprendre, molt pràctica, implica la parella i FUNCIONA!

Abans i després del part
El Shiatsu us acompanya durant els 3 trimestres de l’embaràs per viure tot el procés d’una manera més bonica, així com pel tractament de diferents condicions: mal d’esquena, tensions musculars, malestar i dolors pèlvics, la ciàtica, nàusees, indigestió, cremor d’estómac, edema, restrenyiment, rampes, pressió arterial alta, dificultat per respirar, inestabilitat emocional, ansietat, dolor en símfisi púbica, etc.

Si el vostre bebè està en posició de natges dins l’úter, oferim la moxibustió, una tècnica tradicional xinesa, per a girar el fetus (per a un funcionament ideal heu d'estar de 34/35 setmanes).
Després del part, us podem ajudar amb la recuperació, amb problemes com la insuficiència de llet materna, mal d’esquena, restrenyiment, problemes després de una cesària, etc.

Recomanem el Shiatsu per:

  • Alteracions de l’aparell locomotor: lumbàlgies, ciàtiques, cervicàlgies…
  • Desequilibris psicosomàtics: cefalees, migranyes, vertigen.
  • Inestabilitat emocional: ansietat, depressió...
  • Problemes en el òrgans interns: digestius, respiratoris, renals…
  • Desequilibris del cicle menstrual.
  • Tractaments per embarassades i post-part.
  • Per mantenir un bon estat de salut general.
 

El Shiatsu es practica en un ambient agradable, al terra, sobre un futon especial, és molt còmode i no és necessari treure’s la roba. Te una duració aproximada de 60 minuts.